Прво Међународно пијанистичко такмичење „Бањалучки Бијенале” је одржано у Бањалуци 2008. године. Главни организатор и покретач овог такмичења је Музичка школа “Владо Милошевић” Бања Лука, а уз помоћ Културног центра Бански двор, који је за потребе такмичења уступио своје просторије.

Идеја водиља за оснивање такмичења је била, окупити што више младих и талентованих пијаниста и њихових професора, како би дошло до позитивне размјене знања, искустава и енергије.

Велике заслуге за покретање овог такмичења, које је од стидљивих почетака израсло у такмичење које броји преко двије стотине такмичара, има и професорица Невена Поповић. Управо због тога, Савјет такмичења је одлучио да се од ове године уведе посебна награда у част професорице Поповић, за најперспективнијег младог пијанисту, која ће носити њено име. Награду додјељује стручни жири у старијим категоријама (IV, V, VI и VII категорија).

Ученици и студенти се такмиче у дисциплинама клавир соло и клавирски дуо (за 4 руке и два клавира), а све под будним оком стручног жирија састављеног од еминентних клавирских репродуктивних умјетника и педагога.

 

Намјера нам је да свако наредно такмичење буде још боље и још разноврсније, а све с циљем да инспиришемо ученике и наставнике да постижу боље резултате и веће успјехе.

 

Летак са правилником, пропозицијама и пријавом за „Бањалички бијенале 2018″ које ће се одржати у периоду од 18. до 21. маја 2018. године можете преузети на сљедећем линку:

 

Download (DOCX, 415KB)

Download (DOCX, 412KB)

Download (DOCX, 297KB)

Download (DOCX, 334KB)