Prvo Međunarodno pijanističko takmičenje „Banjalučki Bijenale” je održano u Banjaluci 2008. godine. Glavni organizator i pokretač ovog takmičenja je Muzička škola “Vlado Milošević” Banja Luka, a uz pomoć Kulturnog centra Banski dvor, koji je za potrebe takmičenja ustupio svoje prostorije.

Ideja vodilja za osnivanje takmičenja je bila, okupiti što više mladih i talentovanih pijanista i njihovih profesora, kako bi došlo do pozitivne razmjene znanja, iskustava i energije.

Velike zasluge za pokretanje ovog takmičenja, koje je od stidljivih početaka izraslo u takmičenje koje broji preko dvije stotine takmičara, ima i profesorica Nevena Popović. Upravo zbog toga, Savjet takmičenja je odlučio da se od ove godine uvede posebna nagrada u čast profesorice Popović, za najperspektivnijeg mladog pijanistu, koja će nositi njeno ime. Nagradu dodjeljuje stručni žiri u starijim kategorijama (IV, V, VI i VII kategorija).

Učenici i studenti se takmiče u disciplinama klavir solo i klavirski duo (za 4 ruke i dva klavira), a sve pod budnim okom stručnog žirija sastavljenog od eminentnih klavirskih reproduktivnih umjetnika i pedagoga.

 

Namjera nam je da svako naredno takmičenje bude još bolje i još raznovrsnije, a sve s ciljem da inspirišemo učenike i nastavnike da postižu bolje rezultate i veće uspjehe.

 

Letak sa pravilnikom, propozicijama i prijavom za „Banjalički bijenale 2018″ koje će se održati u periodu od 18. do 21. maja 2018. godine možete preuzeti na sljedećem linku:

 

Download (DOCX, 415KB)

Download (DOCX, 412KB)

Download (DOCX, 297KB)

Download (DOCX, 334KB)