Директор школе

проф. Дамир Јованић

Секретар школе

Јела Вучковић

Педагог

Стана Вујковић

Рачуноводство

Љубица Мандић, шеф рачуноводства
Вилка Кос, рачуновођа

Библиотекар

Сандра Митева Ђорђевић

30-damir jovanićДамир Јованић  је рођен 22. 08. 1980. године у Бањалуци. Основно и средње музичко образовање стекао је у Музичкој школи ,,Владо Милошевић” у Бањалуци, у класи проф. Наде Вјештице и Александра Ковачевића. Дипломирао је 2004. године на Музичкој академији у Источном Сарајеву, одсјек хармоника, у класи проф. Данијеле Газдић.
У току школовања активно наступа, као солиста и члан камерних састава, на многобројним концертима и такмичењима у земљи и иностранству.
Педагошким радом почиње да се бави 2003. године, када се запошљава на мјесту професора хармонике и диригента оркестра хармоника средње музичке школе „Владо Милошевић“ у Бањалуци, гдје постиже изузетне резултате у раду са ученицима.
Ученици из класе проф. Дамира Јованића до сада су освојили преко 60 награда и признања, од којих издваја:

  • 3 специјалне и 15 првих награда на Републичком Такмичењу РС
  • 19 првих награда на такмичењима у Србији
  • мјесто на Свјетском трофеју хармонике у Албуфеири (Португал), 2009. год.
  • мјесто на такмичењу „Кастелфидардо“ у Италији, 2009. год.
  • мјесто на такмичењу у Клингенталу (Њемачка), 2010. год.
  • мјесто на такмичењу „Светски куп хармонике“ у Шангају – Кина, 2011. год.

Као диригент оркестра хармоника средње музичке школе „Владо Милошевић“ остварује запажене наступе на концертима у Бањалуци и осваја двије специјалне и двије прве награде на Републичком такмичењу РС, а 2015. године на међународном фестивалу хармонике у Угљевику осваја прву награду (побједник категорије).
До сада је као члан жирија више пута био ангажован на Републичком ткмичењу РС, Фестивалу хармонике у Лозници, Такмичењу хармоника „Акоредеон арт“ у Источном Сарајеву, „Мех фест“ у Београду, „Дани хармонике“ у Угљевику.
Министарство просвјете и културе и Педагошки завод РС, ангажује га у изради новог наставног плана и програма за основне и средње музичке школе – наставни предмет хармоника, читање с’листа и камерна музика.
Дамир Јованић је творац идеје и иницијатор оснивања Бањалучке филхармоније. Од јануара 2010. године до новембра 2011. године обављао је функцију директора Бањалучке филхармоније која је у том периоду одржала 8 концерата у Италији и Шведској и 17 концерата у Републици Српској.