38. међународно такмичење за соло хармонику
(20-22. 9. 2013.)
novaОд 20. До 22. септембра, у граду Кастелфидардо, је одржано 38. интернационално такмичење за соло хармонику. Такмичили су се и ученици наше школе: Радован Ивановић, класа Саво Човичковић и Ведран Бојанић, класа Дарко Ружичић.
У категорији солисти до 12 година, Радован Ивановић је освојио друго мјесто.
У укупном пласману, Ведран Бојанић, ученик четвртог разреда средње музичке школе, је био дванаести.
Извјештај о културној посјети Италији
С поносом Вас обавјештавамо да је Гудачки оркестар средње музичке школе гостовао у Италији, гдје су одржали два запажена концерта.

У периоду од 9. октобра до 13. октобра ученици Музичке школе „Владо Милошевић“ Бањалука у пратњи својих професора, чланова Удружења Италијана у Бањалуци и представника општине посјетили су италијански град Империју, Санремо и Пиеве ди Теко. Посјета је услиједила након срдачног позива Оркестра младих „Алегиа“, њихових родитеља и представника града Империја.
Културна посјета Италији трајала је 5 дана. У том периоду ученици и професори Школе су одржали два веома успјешна и запажена концерта. Први концерт је изведен у Театру Кавур у Империји, 11.10., а други концерт је одржан у Ораторијуму у историјском селу Пиеве ди Теко, дан послије. Концерти су одушевили све присутне.
Ученици школе, заједно са њиховим пратиоцима имали су прилику да се упознају са историјским знаменитостима, али и богатим културним наслијеђем овог дијела Италије. Програм посјете је обухватио обиласке сјеверне регије Италије – Лигурија и још два италијанска града. Посјета је обухватала обиласке сљедећих мјеста:
Венеција, Империја, Санремо, Пиеве ди Теко и Верона.

ОДРЖАНИ НАСТУПИ И ТАКМИЧЕЊА:

pianoКултурни центар Градишка је 6. фебруара 2014. године организовао концерт под називом „Најљепше странице романтичарског пијанизма“. Наступили су и ученици наше школе, из класе професорице Дијане Зрнић: Милица Аљетић, 6. разред; Сара Кесић, 1. разред СШ; Андреј Клинцов, 1. разред СШ.

На Међународном такмичењу Даворин Јенко, које је одржано у Београду од 28. фебруара до 11. марта 20014. године у Београду, наступили су и наши ученици, и остварили запажене резултате:
Срђан Пажин, труба Б категорија (класа А. Самарџић) – Друга награда 92.17
Тибор Бојанић, труба А категорија (класа А. Самарџић) – Друга награда 90.17

На Осамнаестом међународном такмичењу младих пијаниста „Михаило Вукдраговић“ Шабац ученици наше школе су остварили следеће резултате:
Срђан Ђекић, класа Ј. Ђуровић – Прва награда, 97 б. (преткатегорија)
Сара Кесић, класа Д. Зрнић – Трећа награда, 83.2 б. (трећа категорија)
Андреј Клинцов, класа Д. Зрнић – Друга награда, 87 б. (четврта категорија)
Милана Пердув, класа Ј. Ђуровић – Друга награда, 88.4 б. (пета категорија)

Музичка школа „Владо Милошевић“ Бања Лука је 7. и 8. марта 2014. године, с циљем стручног усавршавања професора и унапређивања свирачког квалитета ученика, организовао стручни семинар за професоре и ученике Одсека хармонике наше школе. Семинар је водио еминентни професор др Зоран Ракић.
У Музичкој школи „Владо Милошевић“ Бања Лука, у суботу, 15. марта 2014. године, одржани су стручни семинари за професоре и ученике Одсека гудача, тачније за виолину и контрабас. Семинар је водила професорица Марија Маја Јокановић, за виолинисте, и проф. др Слободан Герић за контрабас.

У Београду, на Шопенијади 2014. су учествовали Сара Кесић и Андреј Клинцов, класа Дијана Зрнић.
У Бијељини се 29. марта 2014. године одржао Гитар Фест у организацији МШ „С. С. Мокрањац“ Бијељина. Наступили су ученици из класе професорице Виолете Лучић, и остварили су следеће резултате:
o Огњен Јокић, прва награда, 96 бодова, прва категорија
o Данило Јованић, друга награда, 87. 66 бодова, друга категорија

Двадесетпрво републичко такмичење музичких школа Републике Српске 10. април – 13. април 2014. године.

На Међународном такмичењу хармонике у Пули наступио је ученик наше школе, Радован Ивановић, класа Саво Човичковић, и освојио прву награду у својој категорији.

У Пожаревцу је одржано 11. такмичење дрвених дувача, од 25. до 27. априла 2014. године. Ученица Сара Вујиновић, флаута, класа , је освојила прву награду у првој категорији, а Маша Брујић, обоа, класа Тања Малић, је освојила такође прву награду у другој категорији.

На Петом интернационалном фестивалу хармонике „Акордеон арт“ у Источном Сарајеву, који се одржавао од 30. априла до 3. маја 2014. године, учествовало је 15 ученика наше школе. Најбољи резултат остварио је Радован Ивановић, лауреа 4. категорије из класе проф. Саве Човичковића. Остали ученици су такође остварили запажене резултате (класе Наташа Гајић, Александар Трипковић, Дарко Ружичић, Саво Човичковић:
o Силвијо Страживук, прва награда
o Грмуша Бојан, прва награда
o Ђорђе Ђапић, друга награда
o Душан Предојевић, друга награда
o Данило Шукало, трећа награда
o Ђорђе Лепир, прва награда
o Славиша Мајданац, друга награда
o Никола Ракита, похвала
o Јован Јанковић, прва награда
o Милорад Кесер, трећа награда
o Никола Кобас, друга награда
o Ненад Никић, друга награда
o Ведран Бојанић, прва награда

Такмичење акордеониста у Крагујевцу, под називом „Звездане стазе“ је донело још једну награду Радовану Ивановићу из класе проф. С. Човичковића. Такмичење је одржано 9-11. маја 2014.

Међународно пијанистистичко такмичење „Бањалучки бијенале 2014“ је одржано од 22. до 25. маја 2014. године.