СРЕДЊА МУЗИЧКА ШКОЛА
Пријаве и пријемни испит за средњу школу биће одржан када Министарство просвјете и културе РС распише конкурс за упис. Тада ће бити познати сви датуми, које ће и наша школа поштовати, те благовремено објавити на сајту школе и фејсбук страници.
За то време, наши професори ће одржати онлајн припремну наставу за што лакше савладавање пријемног испита, за све заинтересоване ђаке. Припремна настава ће се одржати у периоду од 18. 5. до 22. 5. 2020. године.
Сви заинтересовани за припремни наставу, могу се пријавити на мејл адресу мс01.пом.директора@сколерс.орг (у мејлу написати личне податке, контакт телефон, те смјер за који сте се одлучили). Такође, сва евентуална питања и недоумице можете разрешити постављањем питања на исту мејл адресу.

КРАТАК ВОДИЧ О СРЕДЊОЈ МУЗИЧКОЈ ШКОЛИ

Драги учениче,
Приближава се завршетак твог школовања у основној школи, а самим тим и почетак једног новог раздобља у твом животу, узбудљивог и по много чему другачијег. Улазак у свијет средње школе доноси нове изазове, нове пријатеље, вјероватно и љубави, али и сасвим нове и озбиљније школске задатке. Пред тобом се налази велика и озбиљна животна одлука: коју средњу школу одабрати? Знамо да није свима једноставно донијети ову одлуку, да она носи са собом многа питања, страховања и дилеме. Избор средње школе је пут у твоје даље школовање за занимање којим желиш да се бавиш, за изградњу твоје професионалне каријере.

Зашто музичка школа?
Средња музичка школа „Владо Милошевић“ траје четири године и оно што је разликује од осталих средњих школа је да ти, поред уобичајеног општег знања, нуди и знање из области музике. Дакле, ако волиш музику и желиш њоме да се бавиш у животу, ова школа може да ти помогне. У нашој школи организујемо и припреме за пријемни испит, гдје наши професори могу радити са тобом, припремити те да савладаш „препреку“ која се зове пријемни испит и упишеш се у нашу школу.
У музичкој школи постоје сљедећи одсјеци: ИНСТРУМЕНТАЛНИ и ТЕОРЕТСКИ. Вјероватно се питаш шта је то. Једноставно речено: и као музички извођач и као музички сарадник – теоретичар знаћеш да свираш одређене иструменте и наравно да, нађеш запослење у различитим сферама друштва који његују музичку културу. Након завршене музичке школе, можеш уписати Музичку академију, како би наставио своје музичко образовање, али можеш уписати и било који други факултет, као послије сваке четворогодишње средње школе. Са стеченим музичким образовањем можеш се запослити у свим животним сферама које имају дотицај са музиком и музичком културом:
♪ у позоришту
♪ на радију
♪ на телевизији (као музички уредник или тон мајстор)
♪ можеш свирати у различитим оркестрима
♪ као шеф оркестра у разним удружењима
♪ у музичком студију
♪ као стручни сарадник у предшколским установама
♪ као диригент хора
♪ можеш се бавити пословима одржавања и поправке инструмената
♪ можеш радити у школи
Поред свега горе наведеног, желимо нагласити да ће те професори и старије колеге ученици срдачно дочекати, и на заједничким часовима наставе хора и оркестра, преносити своја искуства.

Надамо се да ћеш нам доћи да заједно уживамо у откривању свијета музике!!!