SREDNJA MUZIČKA ŠKOLA
Prijave i prijemni ispit za srednju školu biće održan kada Ministarstvo prosvjete i kulture RS raspiše konkurs za upis. Tada će biti poznati svi datumi, koje će i naša škola poštovati, te blagovremeno objaviti na sajtu škole i fejsbuk stranici.
Za to vreme, naši profesori će održati onlajn pripremnu nastavu za što lakše savladavanje prijemnog ispita, za sve zainteresovane đake. Pripremna nastava će se održati u periodu od 18. 5. do 22. 5. 2020. godine.
Svi zainteresovani za pripremni nastavu, mogu se prijaviti na mejl adresu ms01.pom.direktora@skolers.org (u mejlu napisati lične podatke, kontakt telefon, te smjer za koji ste se odlučili). Takođe, sva eventualna pitanja i nedoumice možete razrešiti postavljanjem pitanja na istu mejl adresu.

KRATAK VODIČ O SREDNJOJ MUZIČKOJ ŠKOLI

Dragi učeniče,
Približava se završetak tvog školovanja u osnovnoj školi, a samim tim i početak jednog novog razdoblja u tvom životu, uzbudljivog i po mnogo čemu drugačijeg. Ulazak u svijet srednje škole donosi nove izazove, nove prijatelje, vjerovatno i ljubavi, ali i sasvim nove i ozbiljnije školske zadatke. Pred tobom se nalazi velika i ozbiljna životna odluka: koju srednju školu odabrati? Znamo da nije svima jednostavno donijeti ovu odluku, da ona nosi sa sobom mnoga pitanja, strahovanja i dileme. Izbor srednje škole je put u tvoje dalje školovanje za zanimanje kojim želiš da se baviš, za izgradnju tvoje profesionalne karijere.

Zašto muzička škola?
Srednja muzička škola „Vlado Milošević“ traje četiri godine i ono što je razlikuje od ostalih srednjih škola je da ti, pored uobičajenog opšteg znanja, nudi i znanje iz oblasti muzike. Dakle, ako voliš muziku i želiš njome da se baviš u životu, ova škola može da ti pomogne. U našoj školi organizujemo i pripreme za prijemni ispit, gdje naši profesori mogu raditi sa tobom, pripremiti te da savladaš „prepreku“ koja se zove prijemni ispit i upišeš se u našu školu.
U muzičkoj školi postoje sljedeći odsjeci: INSTRUMENTALNI i TEORETSKI. Vjerovatno se pitaš šta je to. Jednostavno rečeno: i kao muzički izvođač i kao muzički saradnik – teoretičar znaćeš da sviraš određene istrumente i naravno da, nađeš zaposlenje u različitim sferama društva koji njeguju muzičku kulturu. Nakon završene muzičke škole, možeš upisati Muzičku akademiju, kako bi nastavio svoje muzičko obrazovanje, ali možeš upisati i bilo koji drugi fakultet, kao poslije svake četvorogodišnje srednje škole. Sa stečenim muzičkim obrazovanjem možeš se zaposliti u svim životnim sferama koje imaju doticaj sa muzikom i muzičkom kulturom:
♪ u pozorištu
♪ na radiju
♪ na televiziji (kao muzički urednik ili ton majstor)
♪ možeš svirati u različitim orkestrima
♪ kao šef orkestra u raznim udruženjima
♪ u muzičkom studiju
♪ kao stručni saradnik u predškolskim ustanovama
♪ kao dirigent hora
♪ možeš se baviti poslovima održavanja i popravke instrumenata
♪ možeš raditi u školi
Pored svega gore navedenog, želimo naglasiti da će te profesori i starije kolege učenici srdačno dočekati, i na zajedničkim časovima nastave hora i orkestra, prenositi svoja iskustva.

Nadamo se da ćeš nam doći da zajedno uživamo u otkrivanju svijeta muzike!!!