Аријана Аврамовић Рађеновић рођена је у Бањој Луци гдје је завршила Основну и Средњу музичку школу „Владо Милошевић“ као ђак генерације. Године 2004. уписује Музичку академију у Сарајеву у класи професорице Неде Станковић , а дипломира 2008. године у класи професора Бориса Краљевића, као један од најбољих студената на клавирском одсјеку.

У току школовања добила је низ признања, похвала и награда , а постигла је изванредне резултате и на такмичењима. 1996. год. Специјлано признање на Републичком такмичењу у Приједору, 1997. година (клавир соло) Прва нграда на Републичком такмичењу у Бањој Луци. 1997. година (клавир соло) Трећа награда на Савезном такмичењу у Котору. 1998. година (клавир соло) Прва наград ана Републичком такмичењу у Бањој Луци. 2000 година (клавир соло) Трећа награда на фестивалу младих пијаниста у Шапцу. 2001. година ( клавир соло)  Прва награда на Републичком такмичењу у Бањој Луци; 2001 година (камерни трио) Прва нграда на Републичком такмичењу у Бањој Луци. 2002 (камерни дуо) Прва награда на републичком такмичењу у Градишци. 2003. година (клавир соло) Друга награда на Републичком такмичењу у Бањој Луци. 2003. година (камерни трио) Специјална награда (100 бодова) на Републичком такмичењу у Бањој Луци.

Аријана Аврамовић Рађеновић остварила је на десетине концерата, што у соло, што у камерним саставима широм Босне и Херцеговине, Србије, Црне Горе и Шведске. Активно је учествовала на многим мајсторким курсевима и похађала стручна усавршавања код реномираних професора и клавриских педагаога, као што су: Борис Краљевић (Црна Гора – Сингапур ), Владимир Крпан (Хрватска), Mykola Suk (Украјина – САД ), Jerome Lowenthal  (САД) , Ursula Oppens ( САД ), Eike Straub (Аустрија), Stefan Bojsten (Шведска ), Matti Hirvonen (Шведска), Arbo Valdma ( Естонија – Њемачка).

 

По завршетку основних студија уписала је мастер студије (Classical master perfоrmance) на Краљевској музичкој академији у Стокхолму (Шведска), гдје се усавршавала у класи професора Andersa Kilstroma.

Од 2009. године ради као професорица клавира у Музичкој школи „Владо Милошевић“ Бања Лука. Њени ученици активно учествују на републичким и интернационалним такмичењима гдје постижу запажене резултате.