Дарко Ружичић, рођен 01.08.1979. у Бањалуци. Основну музичку школу „Владо Милошевић“ у Бањалуци завршио је  у класи Иванке Биланџија 1994, а исте године је уписао и Средњу музичку школу „Владо Милошевић“ у Бањалуци у класи професорице Наде Вјештице.

Дипломирао је на Вишој музичкој школи у Нишу, 2000. Године у класи проф. Јелене Гребовић, а високо образовање је стекао у Источном Сарајеву 2004. Године у класи проф. Данијеле Газдић-Кљајић.

У току школовања  учествовао је на неколико такмичења од којих треба издвојити:

-1994. на првом такмичењу Републике Српске – II награда

-1995. на другом такмичењу Републике Српске – I награда

-2001. на ВИ Интернационалној манифестацији „Дани хармонике“ у Смедереву – III награда

-2004. на XИ Интернационалној манифестацији „Дани хармонике“ у Смедереву – II награда за композицију

Као наставник хармонике почиње са радом непосредно послије заврсетка факултета 2002/03. школске године у матичној музичкој школи „Владо Милошевић“. У току педагошког рада остварује бројне награде са ученицима на домаћим и међународним такмичењима.  Наставу хармонике је изводио у Дервенти и у Музичкој школи „Стеван Мокрањац“ у Краљеву.

За  члана жирија на Републичком такмичењу РС био је изабран у два наврата и то у категоријама камерна музика и хармоника.

Наступао је као солиста и као члан неколико камерних ансамбала: Либертанго, Јазавац оркестар банд, а од 2012. постаје  активни члан танго/јазз  састава  Бандонеон Сqуаре, с којим остварује запажене наступе на домаћим и међународним фестивалима.

Тренутно ради у Музичкој школи „Владо Милошевић“ .