Дејан Ђорђевић – гитара, контрабас, бас гитара

Нижу музичку школу је завршио у Бањалуци. Средњу музичку школу започиње у Бањалуци у класи проф. Дарка Кошпића, проф. Миле Ракановић и проф. Зорана Крајишника, а завршава у Београду, у музичкој школи “Јосип Славенски” у класи проф. Уроша Дојчиновића. Студије гитаре наставља у Нишу и дипломира у класи проф. мр Весне Петковић и проф. др Срђана Тошића.

Контрабас уписује 2009. године на Академији умјетности у Бањалуци, гдје је и дипломирао у класи проф. др Слободана Герића. Одржао је први солистички концерт на контрабасу у историји Бањалуке (2014), у Банском двору, представљајући свој дипломски рад. Као солиста, камерни и оркестарски музичар, усавршавао се на мајсторском курсу контрабаса, код једног од водећих свјетских контрабасиста, проф. Алберта Боћинија.

Активно се бави џез музиком и члан је „Combine” квартета од 2014. године на бас гитари и контрабасу. Са квартетом наступа на бројним фестивалима у региону  и широм свијета (Санкт Петербург, Стразбур, Београд, Нови Сад, Ниш, Сарајево итд.), а у припреми је и снимање и издавање првог компакт диска.

Аутор је Наставног плана и програма за гитару и контрабас, за основне и средње музичке школе, у оквиру реформе школства Републичког педагошког завода РС.

Шеф је Одсјека гитаре у Музичкој школи “Владо Милошевић” у Бањалуци у којој ради као професор гитаре и контрабаса. На републичким и међународним такмичењима, у којима често учествује и као члан жирија, његови ученици остварују запажене резултате и освајају значајне награде.

Члан је Бањалучке филхармоније, дионица контрабаса,  са којом наступа на свим важнијим културним догађајима РС, од којих као најзначајније издваја традиционални Новогодишњи концерт. Са Бањалучком филхармонијом наступа и у земљама региона и шире (Шведска, Италија, Србија…). Сарадник је и Симфонијског оркестра Академије умјетности Бањалука. Предавач је Школе гитаре у Светосавској омладинској заједници и учесник разних музичких радионица.

Заједно са колегама је оснивач и дугогодишњи члан камерног састава „Либертанго”. У периоду од 2004. до 2014. године одржава велики број концерата са поменутим ансамблом. Представио се цјеловечерњим концертом на фестивалу Сарајевска зима заједно са колегама из „Либертанга”, са којима је и снимио компакт диск (2005). Године 2008. сарађују са Народним позориштем Републике Српске на представи „Мајка храброст” Б. Брехта, у режији Мире Ерцег. Исте године са Народним позориштем РС и поменутом представом гостују на МЕСС-у, у Сарајеву. Са камерним саставом „Либертанго“ наступа и на 13. сарајевском филмском фестивалу гдје држе цијеловечерњи концерт. Године 2009, са колегама из састава “Либертанго” похађа и мастерклас „Танго Нуово”, у Италији (Губио) код проф. Ћезареа Кјакјаретеа и проф. Ђан Паола Бандинија, гдје одржавају и цјеловечерњи концерт. Са истим саставом је учествовао на представљању пјесме БиХ за Евровизију, у Сарајеву 2009. године. Концерт Либертанга у Банском двору 2004. године је снимљен и уврштен у Еврорадијску размјену. Са „Либертангом“ је учествовао у културном и концертном животу Бањалуке и региона, свирали су на  бројним концертима и многим културним манифестацијама. Редовни су на концертима професора Музичке школе “Владо Милошевић”.

Од 2002. до 2007. био је активни члан оркестра КПУУ „Тарас Шевченко”, са којим наступа како у земљи тако и у иностранству (Украјина, Македонија, Хрватска, Србија…). Са оркестром  снима и компакт диск. Био је члан СПД „Јединство”, а често и музичка сарадња поменутом пјевачком друштву, са којим наступа у земљи и иностранству (Италија, Грчка…). Био је и музички сарадник хору „Бањалучанке”. Као студијски музичар радио је на снимању музике у реализацији различитих фестивала (Ђурђевдански фестивал, Мали композитор…).

Отац је троје дјеце.