основно музичко образовање стиче у музичкој школи у Градишци у класи наставнице Софије Гордић, средњу музичку школу „Владо Милошевић“ у Бањалуци завршава у класи проф. Бранке Кузмановић, а дипломирала је на Академији умјестности у Бањалуци 2002. године у класи проф. Невене Поповић. Наступала је као солиста и у камерним саставима. Била је полуфиналиста међународног пијанистичког конкурса Гранд Концертеум у Атини у дисциплини клавирски дуо. Усавршавала се на мајсторским курсевима код еминентних професора као што су Александар Сердар, Невена Поповић, Мариа Немцова и Наташа Вељковић. Сарађивала је десет година као корепетитор са градским дјевојачким хором „Лира“ из Градишке, затим корепетиторска сарадња са СПД „Јединство“ из Бањалуке, била корепетитор многим соло пјевачима (као сто је чувена српска оперска примадона Радмила Смиљанић), сарадња са дјечијим хором РТРС и другим инструменталним  солистима.

Њени ученици учествују на бројним међународним такмичењима гдје остварују инзванредне резултате. Ученици су јој добитници многих признања (као што су Светосавска награда, ђак генерације и др.), те наступају на најзначајнијим концертима током године. Такође, њени ученици су положили пријемне испите на престижним музичким академијама као што су Кунстуниверситат у Гразу и ФМУ у Београду.

Идејни је носилац и иницијатор међународног пијанистичког такмичења Бањалучки Бијенале (прво пијанистичко такмичења у БиХ) заједно са колегиницом Јасном Ђуровић, тадашњим директором музичке школе „Владо Милошевић“ Немањом Савићем и проф. Невеном Поповић. Добитница је признања 2013. године од тадашњег директора Немање Савића за најуспјешнијег професора на јубиларном 20-ом такмичењу музичких школа Републике Српске. Одржала је семинар у музичкој школи „Бранко Смиљанић“ у Градишци. Била је чланица жирија како на домаћим, тако и на међународним такмичењима. Тренутно ради као професор клавира-главни предмет у основној и средњој  музичкој школи „Владо Милошевић“ већ 26 година и члан је школског одбора школе у другом мандату.

 

У Бањалуци 7.9.2019. год.                                                                          Дијана Зрнић