Лена Симић рођена је 18.01. 1988. године у Сарајеву.

Основну и средњу музичку школу завршила је у Котору у Музичкој школи „Вида Матјан“  у класи професора Илије Милошевића на одсјеку за клавир. Музичку академију уписала је 2006. године у Источном Сарајеву, такође на одсјеку за клавир. Дипломирала је 2010. године у класи професора Дејана Стошића након чега је уписала магистарске студије на истом одсјеку. Упоредо, студирала је на Музичкој Академији у Сарајеву магистарске студије на одсјеку методика наставе клавира. На оба смјера магистрирала је 2012. године са највишим оцјенама.

Као ученик и студент наступала је на бројним републичким и међународним такмичењима и усавршавала се код еминентних професора. Наступала је на концертима као солиста и у камерним саставима. Добитник је признања за студента са највишим просјеком у својој генерацији.

Радом са ученицима почела је да се бави још као студент 2008. године у Средњошколском центру Источна Илиџа гдје је предавала клавир, камерну музику и читање са листа. До 2014. године је са ученицима те школе освајала бројне награде. Од 2014. године ради у Музичкој школи „Владо Милошевић“ у Бањалуци гдје њени ученици постижу запажене резултате.

Сарађивала је са народним позориштем у Сарајеву од 2012. до 2014. године, Првом балетском школом у Бања Луци од 2015. до 2016. на мјесту корепетитора и са Музичком школом „Никола Тесла“ у Дервенти од 2017. до 2018. године на клавирском одсјеку.