Маја  ЂОГО рођена је 9. 5. 1984. године у Београду. Своје прве кораке у музици започиње у Украјини 1993. године. По повратку из иностранства завршава нижу музичку школу Владимир Ђорђевић у Београду, у класи проф. Јелене Филотић  као ђак генерације. Средње музичко образовање наставља у СМШ Мокрањац, гдје је и дипломирала, одјсек клавир у класи проф. Божене Гринер и проф. Жељке Воркапић 2002. године, такође у Београду. Музичку Академију Универзитета у Источном Сарајеву уписала је 2002. године у класи проф. Јокутхон Михаиловић и дипломирала 2007. године са просјечном оценом 9,27. Магистарске студије уписује и завршава у класи проф. Александре Радосављевић. Током школовања у нижој школи, средњој школи као и на основним студијама остварила је многобројне успјехе. Наступала је на разним концертима, такмичењима, фестивалима и семинарима гдје је освајала награде, дипломе и значајна признања. Похађала је Мајсторске курсеве код реномираних музичких педагога: мр Александра Романић, мр Јокутхон Михаиловић (Србија), мр Павел Нерсесјан (Русија), мр Александар Шандоров (Србија), мр Јуриј Кот (Украјина), мр Хинко Хаас (Словенија), мр Лили Петровић (Србија), Михаил Резек (Чешка). Поводом свечаности обележавања Дана Универзитета у Источном Сарајеву 2006. године, ректор универзитета додељује Маји Плакету Универзитета за изузетан успјех (највиши укупан просјек) у току основних студија на Музичкој Академији. Поред солистичког ангажовања, наступа активно у камерним саставима и остварује сарадњу са многим колегама. За 10 година педагошког рада остварила је запажене резултате освојивши са својим ученицима преко 80 награда. Била је члан жирија многих пијанистичких такмичења, фестивала у земљи и региону.

На Републичким такмичењима у Бањој Луци 2009. и 2011. године, а на приједлог матичне школе, била је позивана од стране организатора такмичења за обављање дужности у оквиру комисије (члан жиријиа) у III, IV и V категорији, дисциплина клавир, а 2010. године у комисији за клавирски дуо (све категорије).

Рад у жирију је реализован и на Међународном фестивалу младих пијаниста Арт студио Шабац 2012. године у  IV категорији.

На Федералном такмичењу камерних састава у Сарајеву, април 2012. године такође је позвана од стране организатора удружења музичких/глазбених педагога ФБиХ, за рад у жирију, у II категорији клавирска дуа.

Рад у жирију је реализован на Републичком такмичењиму у Бањoj Луци. 2013. године у IV категорији камерна музика.

На Федералном такмичењу у Сарајеву, април 2014. године такође је позвана од стране организатора удружења музичких/глазбених педагога ФБиХ, за рад у жирију, у IV и V категорији клавир соло.

  1. 3 – 2. 4. 2017. године, Члан жирија на Међународном фестивалу музике „ПОЛИХИМНИА“, Скопље, Македонија, Категорије клавир соло за средње школе и ФМУ
  2. 4 – 27. 4. 2017. гoодине, члан жирија на Интернационалном такмичењу музичких школа ФБиХ, Бротњо, IV и V категорија клавир соло за средње школе
  3. 5 – 8. 5. 2017. године, члан жирија на Међународном такмичењу младих пијаниста, Смедерево УЉУС, Србија, IV категорија клавир соло за средње школе

Од стране организатора и чланова комисије Међународног такмичења младих пијаниста Ниш 2012. године у месецу марту, Маја добија ДИПЛОМУ за остварене високе педагошке резултате у Е, К, Л категорији, дисциплина клавир – клавирски дуо.

Активни је члан удружења Музичких/глазбених и балетних педагога ФБиХ. Запослена је као доцент на Клавирској катедри Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву.