Марија Атељевић (01.07.1973. Бања Лука)

Основну и Средњу музичку школу завршила је у музичкој школи “Владо Милошевић” Бања Лука. На академији Умјетности Универзитета у Бањалуци дипломирала је 2005. године на Смјеру за музичку теорију и педагогију.

Послије завршене средње школе почиње да ради у основним школама у Пискавици, Драгочају и основној школи “Доситеј Обрадовић” Бањалука као наставник музичке културе.

Од 1992. године па све до 2002. године била је члан СПД “Јединство” Бањалука, са којима је наступала на бројним такмичењима и фестивалима, са оствареним изванредним резултатима. Са хором “Јединство” недјељом и празницима је учествовала на литургијама у Саборном храму Христа Спаситеља.

У музичкој школи “Владо Милошевић” Бањалука ради од 1997. године као професор клавира. Успјешност досадашњег педагошког рада потврђена је са више награда освојених на републичким такмичењима ученика музичких школа РС, као и на интернационалним и међународним такмичењима.

Током школовања, а затим и кроз стручно усавршавање, похађала је више семинара и курсева. Њени ученици активно учествују на разним такмичењима и постижу запажене резултате.

И данас ради као професор клавира у Основној музичкој школи “Владо Милошевић” Бања Лука.