Мирјана Кременовић

Рођена је 1979. године у Бањалуци. Завршила је нижу и средњу музичку школу као виолиниста у Музичкој школи „Владо Милошевић“ у класи проф. Биљане Радуловић и Дијане Клинцов. На Академију умјетности се уписала 2001.године на одсјек за виолу у класи проф. Флоријана Балажа,а дипломирала 2006.године у класи проф. Уроша Пешића као први дипломирани виолиста Академије умјетности у Бањалуци. Магистарске студије је завршила 2011.године у класи проф. Немање Марјановића, такође у Бањалуци.

Члан је неколико камерних састава са којима редовно наступа на концертима и разним манифестацијама: Трио „Classic“, дуо- виолина и виола, Бањалучки гудачки квартет, а у току студија је била члан октета Академије умјетности.

Учествује у раду више оркестара:  Оркестар АУБЛ, Камерни оркестар „Арион“ из Бањалуке, Бањалучка филхармонија, Rock симфонија, YSOSEE из Сарајева. Са оркестрима је остварила и неколико солистичких наступа. Наступала је у БиХ, Србији, Црној Гори, Хрватској, Словенији, Албанији, Француској, Белгији, Шведској, Италији. За вријеме студија као члан академског оркестра учествује у припреми и реализацији три компакт диска са дјелима савремених домаћих аутора. Од маја 2006-е године сарађује са оркестром “Мостар симфониета” и диригентима Ruth Waterman и Nigel Osborne са којима је наступала у Бањалуци и Сарајеву и изводила музику у позоришним представама Ulysses theatrа на Брионима.

Као солиста, камерни и оркестарски музичар, усавршавала се на мајсторским курсевима код професора Предрага Нововића, Бјорна Сјогрена, Стефана Камиларова, Уроша Пешића, Питера Лангартнера.

Од 2004.године је запослена као професор виоле  у Музичкој школи „Владо Милошевић“ у Бањалуци.