Наташа Вукојевић је рођена 1991. године у Бањој Луци. Основну музичку школу „Владо Милошевић“, уписује 2004. године, са 13 година. Након двије године завршава основно музичко образовање и своје школовање наставља у  Музичкој школи „Владо Милошевић“  у класи проф. Славице Бобрек.

Средњошколско образовање обиљежиле су многобројне награде на републичким и међународним такмичењима у земљи и региону, из поља солистичке и камерне музике, као и многобројне награде, признања за постигнуте успјехе и стипендије Министарства просвјете и културе Владе Републике Српске. Усавршавала се на  семинарима и мастеркласовима код истакнутих професора и предавача. Миомира Симоновића, редовног професора на Факултету Музичке уметности у Београду, Андреа Олива, Ницола Маззанти-ја, Гергелy Иттзес-а и Дејана Гаврића.  У истом периоду активни је члан Интернационалног мајсторског семинара модерне музике у организацији „Мусицианс wитхоут Бордерс“ из Холандије.

Заједно са двоје колега са дувачког одсјека и проф. Сунчицом Лончар, 2010 године,  одабрана је да отпутује на манифестацију „Дани Културе“ у Каисерслаутерну (Њемачка) као представник града Бања Луке и матичне школе.

Академију умјетности у Бањој Луци уписује 2010. године. Дипломирала је 2014. године у класи мр проф. Лаура Леваи Аксин са највишом оцјеном. Поред солистичког дјеловања, бројни су наступи и такмичења у камерним саставима у класи проф. Тимее Хотић.

Вријеме основних студија провела је на мјесту прве флауте Симфонијског оркестра Академије умјетности у Бањој Луци, под диригентском палицом мр проф. Бранке Радошевић – Митровић, са којима је реализовала низ концерата и пројеката. Од  2012.  учествује у пројектима интернационалног оркестра, СТÜБАпхилхармоние на мјесту прве флауте и пиколисте под диригентском палицом Мартина Ленза. Учесник је многобројних фестивала као што су ФлаутаФеста у Београду, Сарајево Јазз Фестивала. За вријеме и након студија, снимала је за културно-умјетнички програм Радио-телевизију Републике Српске као солиста и камерни извођач.

Свој педагошки рад започела је на трећој години основних студија  у Музичкој школи „Владо Милошевић“ Бања Лука, на мјесту наставника флауте.  Након завршетка студија прелази на радно мјесто професора флауте у Музичку школу „Константин Бабић“ у Прњавор, гдје са ученицима постиже завидне резултате на пољу концертне праксе и такмичења републичког и међународног нивоа. Радила је на мјесту професора флауте у Музичкој школи „Стеван Стојановић Мокрањац“ Бијељина. Од 2017. године, редован је професор флауте у Музичкој школи „Владо Милошевић“.

Активни је члан квартета флаута „Флутете“ са којима је веома успјешно реализовала на десетине цјеловечерњих концерата у земљи и иностранству.