Сандра Сантрач је рођена у Бањалуци. Дипломске студије гитаре завршава 2005. на Академији умјетности Универзитета у Бањалуци у класи проф. Зорана Крајишника, као стипендиста Владе РС.

Магистарске студије камерне музике (виолина-гитара) завршава 2008. године на Слобомир П Универзитету у класи проф. Станка Шепића. На Алфа Универзитету у Београду (2013) завршава докторске студије из области менаџмента у култури и медијима под менторством проф. др Костадина Пушаре, као стипендиста Владе РС.

На Републичком такмичењу посљедњих година је била члан организационог одбора и жирија у категорији камерне музике. Учествовала је на међународним научним конференцијама из области економике културе (Хрватска, Мађарска, Србија, БиХ) са 14 објављених радова.

Професор је гитаре, камерне музике и читања с листа у ЈУ Музичка школа „Владо Милошевић“ у Бањалуци.  Њени ученици су освајали награде на републичким и међународним такмичењима.

Наступала је у камерним саставима и активни је члан оркестра „102 гитарске жице“, чији су чланови професори и студенти из Бањалуке, Приједора и Бихаћа.