Италијанска пијанисткиња Тереза ​​Тревисан, рођена у венецијанској тврђави Палманова, дипломирала је “cum laude” и са посебним одликама Музичког конзерваторијума „Ђузепе Тартини“ у Трсту. Њени учитељи били су Luciano Gante у Трсту и Aquiles Delle Vigne у Ecole Normale de Musique “Alfred Cortot” у Паризу, где је постала његов асистент.

Оба професора имала су дубок утицај на њен уметнички и педагошки развој. Међутим, њена прва учитељица клавира Maria Puxeddu допринела је у великој мери да од младости урони у педагогију клавира.

Тереза ​​Тревисан награђена је различитим признањима на националним и међународним такмичењима, а њени концертни наступи одвели су је на многа места у Италији и иностранству, у Европи и у САД.

Увек заинтересована за камерну музику, похађала је Међународну академију Менхуина у Гстааду и Међународну академију Trio di Trieste у Дуину.

Велики део своје уметничке каријере посветила је клавирском дуу, прво са својим братом Филипеом, а тренутно са Флавијом Закаријем, с циљем да открју репертоар мање познатих композитора као на пример Регера (почасни концерт у Web Concert Hall-у 2006. године) и Бусонија, поводом 150-годишњице од његовог рођења 2016.

Након снимања оперске омније Рахмањинова и неколико ЦД-ова посвећених Регеру, италијанска издавачка кућа Limen Music недавно је издала ДВД, укључујући оперну омнију за два клавира Ферућија Бусонија.

Након пројекта „У потрази за коренима“, снимљен је још један ДВД са делима Макса Регера.

Тереза Тревисан тренутно је редовна професорица клавира на тршћанском музичком конзерваторијуму “Ђузепе Тартини”, као победница последњег Државног такмичења.

Њено искуство педагога довело је током година многе студенте до значајних признања и награда на националним и међународним реномираним такмичењима.

Често је жири на бројним међународним такмичењима и редовно предаје мајсторске часове клавира и клавирског дуа на многим важним европским универзитетима и академијама (Албанија, Аустрија, Белгија, Хрватска, Финска, Француска, Велика Британија, Ирска, Литванија, Словенија, Шпанија, Турска).

Тереза Тревисан била је уметнички директор Међународног клавирског такмичења „Филипо Тревисан“ и Међународног музичког такмичења „Città di Palmanova“. Тренутно је уметнички директор Међународног такмичења за клавир Радовљица.